Супервездата на НБА и ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс извади за предстоящия сезон избрания под №2 от Драфта Чет Холмгрен. 

По време на мач от лигата за професионалисти и аматьори в Сиатъл миналия уикенд, крилото опита да спре Краля при негова бърза атака, когато е пострадал. 

От Оклахома Сити Тъндър съобщиха след направените изследвания, че Холмгрен е получил фрактура на дясното ходило, заради която ще се възстановява доста време и няма да играе през новата кампания. 

Контузията е на място, където се свързват кости, връзки и сухожилия, което забавя сериозно рехабилитацията, тъй като от него зависи способността за движение на крака. 

„Разочаровани сме заради Чет, но знаем, че пред него има дълга кариера. Ние бяхме впечатлени от неговата отдаденост и фокус и вярваме, че той ще премине по същия начин през този труден период, през които ще го подкрепим напълно по време на рехабилитацията му” заяви генералният мениджър на Оклахома Сити Сам Прести. 

В мачовете от тази атрактивна лига се пуснаха и други звезди като Джейсън Тейтъм, Дежонте Мъри и Аарън Гордън. Холмгрен записа средно по 14 точки и 8,4 борби в 5 мача от Лятната лига миналия месец и се очакваше да играе силно и в първия си сезон. 

През последните години и други обещаващи новобранци пропуснаха първите си сезони като Блейк Грифин, Бен Симънс и Джоел Ембийд, но след това се завърнаха.